Okresní přebor předčil I. B třídu

26.08.2011 23:40

Okresní přebor předčil I. B třídu

 

Velký Borek /FOTOGALERIE/ – Kvalitní obsazení nabídl 29. ročník fotbalového Memoriálu Antonína Joury, který se o uplynulém víkendu uskutečnil ve Velkém Borku.

 

Domácí pořadatelé nabídli vskutku atraktivní „menu“, vždyť ke dvojici týmů z okresního přeboru (Mšeno a domácí nováček) přizvali dva účastníky I. B třídy – FC Mělník a FK Vysoká. A jak Mšeno, tak Velký Borek se „papírově“ lepších soupeřů vůbec nezalekli a svým výkonem odsoudili soky jen k souboji o třetí místo.

Sobotní „semifinále“ začalo soubojem Mšena a Mělníka. Celek od Vrátenské hory vyrukoval na svého soupeře s nátlakovou hrou a tak účinným presováním, že mělničtí borci často nevěděli kam dřív skočit.

Skóre otevřel ve 30. minutě Picek po málo vídané sólové akci, kdy si doslova pohrál s několika hráči soupeře. Druhý gól přidal v poslední minutě první části hry Dvorný. Mělník se na kontr nezmohl ani po přestávce. Mšeno pokračovalo v nastoleném trendu a přidalo i další góly, většinou po samostatných akcích – 57. Stejskal, 88. Mansfeld. Čtyřbrankový rozdíl byl nakonec pro Mělník ještě milosrdný, protože Mšeno nedalo nejméně pět dalších „tutovek“.

Mělnický trenér Filipovič byl po zápase hodně rozmrzelý: „Nečekal jsem, že k utkání přistoupíme tak nezodpovědně. Tým se herně zatím pouze hledá.“ Větší důvod ke spokojenosti měl mšenský kouč Guttenberg: „První zápas nám vyšel nad očekávání, soupeře jsme předčili především fyzicky.“

Ani ve druhém utkání mezi Velkým Borkem a Vysokou to favorizovaní hosté neměli vůbec jednoduché. Domácí nováček přeboru se do nich pustil bez bázně a zaslouženě vedl Vavřinovým gólem z 37. minuty. Vysoká s několika dorostenci v sestavě se dlouho nemohla dostat do hry. Až čtvrt hodiny před koncem vyrovnal kanonýr Rolenc. Plichtou (3:3) skončila i penaltová série o pěti dějstvích. Rozhodnutí přinesl až šestý duel brankářů, v němž byl úspěšnější domácí Lukáš Procházka.

Nedělní souboj o „bronz“ provázel po většinu času vytrvalý déšť. Vysoká byla do přestávky aktivnější a vedla zásluhou Rolence. Po přestávce se v soubojích občas zajiskřilo, ale konečný výsledek znamenal další remízu – 2:2. O branky se postarali mělničtí Veltruský a Jiskra, za Vysokou skóroval opět Rolenc. V penaltovém rozstřelu byla úspěšnější Vysoká (4:3).

Ani finále mezi Velkým Borkem a Mšenem nepoznalo v řádném hracím čase vítěze. Bojovnému a zajímavému utkání chybělo jediné – góly. Na obou stranách bylo k vidění několik povedených akcí, ale obrany a především brankáři obou celků předvedli velmi dobré výkony, třeba jako v případě Šimonova trestného kopu, který Hnízdil vyrazil v poslední chvíli, nádherného centru Picka, který ke smůle hostí minul Dvorný i Stejskal, či brilantního padáčku Vavřiny, který minul Hnízdilovu branku jen o milimetry.

Šance na obou stranách byly k vidění i po přestávce. Pohlednou mšenskou akce po trase Dvorný – Picek – Háze likvidoval gólman Procházka, na druhé straně se činil i mšenský Hnízdil, když několikrát zasahoval proti střelám domácích. Čtyři minuty před koncem nenašel sudí Němeček odvahu potrestat penaltou faul domácích na Kovače v pokutovém území, a zápas tak dospěl – v turnaji už potřetí – k penaltovému rozuzlení. Penalty proměnili Krajník, Vozáb, Vavřina, Dvořák (O. Mihalík překopl) – Demen, Picek (Mansfeld do tyče, Stejskal do brankáře) = 4:2 a celkové prvenství pro domácí.

Výsledky: FC Mělník - Mšeno 0:4, V. Borek - Vysoká 1:1, na pen. 4:3, o 3. místo: Vysoká - FC Mělník 2:2, na pen. 4:3, finále: V. Borek - Mšeno 0:0, na pen. 4:2. Konečné pořadí: 1. V. Borek, 2. Mšeno, 3. Vysoká, 4. FC Mělník. Nejlepší brankář: Lukáš Procházka (V. Borek),střelec: Jan Rolenc (Vysoká), hráč: Libor Picek (Mšeno).

KAREL HORŇÁK