Fotbalisty Slavie prohání ultramaratonec

12.03.2012 12:18

 

 

 

Fotbalisté Velkého Borku v zimní přípravě využili nabídky ultramaratonce Martina Hunčovského ke společným výběhům – zleva: Martin Nesládek, Filip Lamač, Martin Hunčovský, Michal Kubišta, Jiří Vavřina mladší a Jakub Elogeli.

Fotbalisté Velkého Borku v zimní přípravě využili nabídky ultramaratonce Martina Hunčovského ke společným výběhům – zleva: Martin Nesládek, Filip Lamač, Martin Hunčovský, Michal Kubišta, Jiří Vavřina mladší a Jakub Elogeli. Autor: SK Slavia Velký Borek

 

 

 
 
 
 

Velký Borek – S jednou novinkou si letošní zimní přípravu zpestřili fotbalisté Velkého Borku. K tréninkům v přetlakové hale ISŠT Mělník a na hřišti s umělým povrchem v Mělnické Vrutici přibyly pravidelné výběhy do okolní přírody. Na těch by nebylo nic neobvyklého, kdyby je nevedl reprezentant v ultramaratonu Martin Hunčovský.

Letošní zimní příprava začala u nováčka okresního přeboru vzhledem k tomu, že se přihlásil do Neratovické zimní ligy (tu následně vyhrál bez ztráty bodu), už ve druhém lednovém týdnu.

„Bylo potřeba sejít se trochu dříve než loni a potrénovat,“ říká k tomu trenér a předseda oddílu Jiří Vavřina, který se s Martinem Hunčovským se seznámil v době, kdy jeho dva synové hráli v mládežnických družstvech Slavie. „Hráli jsme žákovskou I. A třídu, jezdili po Mladoboleslavsku a Nymbursku, a on za námi běhal. Stali jsme se velkými přáteli. Martina obdivuji, co všechno dokázal jako sportovec, fandím mu a velice si ho vážím jako člověka a kamaráda. On za ta léta přilnul k boreckému fotbalu, a má-li čas, tak nechybí mezi fanoušky při našich zápasech.“

A jak vznikl nápad na společné tréninky? „Martin přišel s návrhem, jestli by kluci neměli v rámci hrubé fyzické přípravy zájem se s ním občas proběhnout, jak on říká, “ objasnil Jiří Vavřina s tím, že v řadách hráčů, kteří tohoto běžce znají a vědí, co se v jeho případě skrývá pod pojmem „proběhnout“, nejdříve zavládlo lehké zděšení.

„To se však ukázalo jako úplně bezpředmětné. Martin přizpůsobil tréninkovou dávku a tempo možnostem a schopnostem hráčů. Začalo se zhruba na osmi a postupně se kluci pod jeho vedením propracovali až ke čtrnácti kilometrům,“ přiblížil trenér.

Co na to samotní hráči? „Někteří kluci si tuto formu přípravy pochvalovali a nevynechali ani jednou. Mezi ty, kteří zaslouží pochvalu, patří Radim Kubina a Jakub Elogeli. Našli se však i tací, kteří se snažili všemožnými způsoby těmto tréninkům vyhnout,“ přiznal Jiří Vavřina.

Martin Hunčovský pak byl moc rád, že fotbalisté akceptovali jeho nabídku.

„I pro mě je to vítané zpestření zimní přípravy. Těší mě, když se mohu s někým, kdo má kladný vztah ke sportu, podělit o své dlouholeté zkušenosti. V Borku se cítím dobře, občas se tam při svých trénincích zastavím, dám si pivko, a běžím dál,“ uvedl vytrvalec, se kterým se už v boreckém klubu dohodli, že letošní zimou spolupráce neskončí.

„I nadále budeme velice rádi využívat jeho ochoty věnovat svůj čas a nabité zkušenost partě kluků, kteří hrají fotbal pro radost. Rádi ho v Borku kdykoliv uvidíme a za letošní pomoc mu chci moc poděkovat. Věřím, že kluci vše zúročí v jarních odvetách. Kdo do fotbalu na této úrovni dělá, tak mi dá určitě za pravdu, že lidí, kteří jsou ochotni se nezištně ve svém volném čase tomuto sportu věnovat na jakékoliv pozici, valem ubývá,“ uzavřel Jiří Vavřina.

Autor: Luboš Kurzweil

(zdroj: https://melnicky.denik.cz/ )