O podzimní části v B skupině III. třídy

08.03.2012 10:25

 

Mělnicko – V čele B skupiny III. třídy jsou s dvoubodovým náskokem fotbalisté Sokola Dolany. Soutěž je ale teprve v polovině, a tak především druhé Vojkovice určitě neřekly v bojích o postup poslední slovo. Na opačném pólu tabulky kotví Chlumín s Postřižínem.

V čele tabulky přezimují Dolany. Dolanští těžili hlavně z domácích zápasů, kde byli suverénní. Na hřištích soupeřů už to bylo o něco slabší. Hlavně porážka od osmých Všestud byla nečekaná.
Druhé Vojkovice opět těžily ze spolupráce s divizními Jirny, odkud ve Vojkovicích hostuje řada hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží. Ani ti nezabránili kolapsu ve Všestudech (0:5) nebo bezbrankové remíze ve Velkém Borku. Hodně zlé krve nadělala domácí remíza s lídrem soutěže. Na zápas, kterým vyvrcholil celý podzim, se totiž dostavil pouze jeden z trojice delegovaných sudích. Přesto mají Vojkovice soutěž slušně rozehranou a stále jsou jedním ze žhavých kandidátů na postup.
Solidní je třetí místo Jeviněvsi. K lepšímu umístění chybí „jen“ body s týmy bojujícími o postup. Jeviněves prohrála s Dolany, Vojkovicemi i se čtvrtými Chvatěruby. Ztráta ale není velká a na jaře se může stát cokoli.
Pěkné čtvrté místo drží Chvatěruby, které se těší největší přízni diváků na vlastním hřišti, kde podobně jako Dolany málokdy zklamou.
Kralupská Čechie, hrající v loňské sezoně nejvyšší okresní soutěž, prochází proměnou hráčského kádru, a páté místo tak není špatné. Na postup to už s největší pravděpodobností nebude a na Čechii mají alespoň čas připravit kvalitní mužstvo pro další ročníky.
Horní Beřkovice po slabším začátku začaly po sérii výher v prostřední části podzimu stoupat. O lepší umístění je připravily až ztráty v posledních třech kolech s mužstvy z čela tabulky. Otázkou je, proč v nich nastupovalo pouze torzo hráčů a řada opor nebyla k zápasům vůbec nominována.
Katem vedoucích mužstev byly Všestudy. Osmý tým tabulky sbíral body převážně s mužstvy z čela. Proč se ale viktoriáni stejně nedokáží koncentrovat na zápasy se slabšími soupeři, je hádankou. K zamyšlení jsou hlavně ztráty v zápasech s posledními Chlumínem a Postřižínem.
Devátá Sazená se dlouhodobě pohybuje ve středu tabulky a nejinak je tomu v rozehrané soutěži. Přitom start byl pro hráče Sazené výborný a v úvodních pěti kolech čtyřikrát zvítězili. Pak ale následovala šňůra porážek, kterou zastavila až závěrečná výhra v Postřižíně.
Zálezlice sbíraly body v zápasech s mužstvy ze spodní části tabulky, což je dobrý vklad do odvet. S týmy z první poloviny tabulky získaly pouhý bod za remízu na hřišti sedmých Vraňan.

Rezervě Velkého Borku se daří bodovat hlavně na hřištích soupeřů. Nováček spoléhá především na obranu, která málo inkasuje. Na druhou stranu ale slavisté také málo branek střílejí. Chlubit se mohou remízou s favorizovanými Vojkovicemi.

Dvanácté béčko PTZ má velké zkušenosti s boji o záchranu. A ty se patrně budou hodit i tentokrát.
Nejvíce ohroženými kluby ale zůstává třináctý Chlumín a poslední Postřižín. Chlumín jedinou výhru v soutěži vybojoval až v předposledním kole na domácím hřišti proti „Jánošíkům“ z Všestud. Poslední Postřižín navázal na nevýrazné výsledky z minulé sezony a se ziskem pouhých dvou bodů uzavírá podzimní pořadí.

(zdroj: https://melnicky.denik.cz/fotbal_region/iii-b-trida-hvezdne-vojkovice-v-polocase-az-druhe.html )